Hvorfor massasje?

Massasje har mange positive effekter og er ikke bare velvære. Det brukes effektivt mot forebygging av skader eller under rehabilitering etter skader.

Massasje bidrar til en økning i blodsirkulasjonen i muskler og bindevev,  som igjen aktiverer et antistresshormon også, som gjør at hundens blir mer avslappet. En massasje påvirker også kroppens immunforsvar og utskillingsorgan (kvitter seg mer effektiv med avfallstoffer ut av kroppen).

IMG_0091.jpg

Massasje er en veldig effektiv behandlingsform på muskelspenninger og muskelknuter. Har hunden forandring i bevegelsesmønster eller er støl/stiv, så kan det være spenninger i muskulaturen. Massasje kan også være fint å bruke hvis hunden har problemer med ledd, feks HD, AD, patellalukasjon, artrose eller spondylose. Dette er problemer som automatisk vil gå utover muskulaturen på hundene. Massasjen kan for slike hunder virke smertelindrende og øke hundens livskvalitet.

Hunder som stadig utsettes for harde fysiske belastninger kan få treningsverk, stive og slitne muskler, kompensasjons-spenninger osv. Massasje hjelper til så muskulaturen holder seg myk og smidig, noe som gjør at hundens yteevne under fysisk aktivitet kan forbedres. For å ikke glemme at hunden blir mindre utsatt for skader ved hard belastning.

Har hunden spenninger og skader i muskler og skjelett, så kan dette føre til at hunden får smerter, dette kan ofte føre til at hunden viser aggressivitet, stress eller irritasjon.

Så ikke nøl med å ta kontakt hvis du ønsker behandling av din hund, mail pointdal@online.no

Obs! En massasjebehandling erstatter ikke en time hos veterinær, så ta kontakt med din veterinær hvis du er usikker på om massasje kan være noe for din hund.
%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close